Penningmeester: "Gerets is als een Porsche"

10 april 2009, 09:15   Bijgewerkt: 10 april 2009, 09:21

Financiën lijken het grootste struikelblok in de missie van de voetbalbond van België om oud-PSV'er Erik Gerets binnen te halen als bondscoach. De ervaren coach strijkt bij zijn huidige club Olympique Marseille zo'n 2,4 miljoen euro per jaar op, een bedrag dat door de Belgische bond bijna niet op te hoesten is.

"Het is onverantwoord om met miljoenen te smijten", zegt zegt penningmeester Germain Landsheere van de Belgische bond in Het Nieuwsblad. Volgens Landsheere is een dergelijke investering in salaris bijna niet goed te praten. "Er is een verschil tussen financieel haalbeer en moreel verdedigbaar. Je kunt het vergelijken met de aankoop van een Porsche. Zou ik er een kunnen kopen? Wellicht wel, maar je mag niet vergeten dat de andere kosten ook stijgen. Maar het is mijn taak als penningmeester om het geld ergens te vinden. In het uiterste geval verhogen we de belasting voor de clubs. Ik kan al raden wat ze daarvan zullen vinden."

Eerder deze week was bondsvoorzitter François De Keersmaecker nog positief over een mogelijke investering in Gerets. "In periodes dat het minder gaat, moet je uitgaves doen in de hoop dat die vruchten afwerpen. Als we ons kwalificeren voor een WK of een EK, betaalt die investering zichzelf terug", stelde hij, om er lachend aan toe te voegen: "Als we ons niet kwalificeren, zitten we met een probleem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen