Weergaloos FC Barcelona vernedert Bayern

8 april 2009, 22:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona staat met anderhalf been in de halve finale van de Champions League. Met Bayern München troffen de Catalanen woensdag een, op papier, lastige tegenstander, maar de Duitsers bleken geen partij voor de sensationeel goede ploeg van coach Josep Guardiola. Het werd in Camp Nou 4-0, een stand die al halverwege de wedstrijd op het scorebord stond.

En oh ja, Barcelona had ook nog een penalty moeten hebben na een overtreding op Lionel Messi. Scheidsrechter Howard Webb had vermoedelijk echter medelijden met Bayern en floot voor een fopduik van de Argentijn, die daarvoor zelfs een gele kaart kreeg. Dit tot woede van Barça-coach Guardiola, die prompt naar de tribune gestuurd werd. Dat deed een beetje koddig aan, met een 2-0 voorsprong op het scorebord na amper een kwart wedstrijd...

Na de gala-vertoning in de eerste helft liet Barça de teugels na de pauze wat vieren. Dat leidde zelfs tot twee kansjes voor de bezoekers uit Duitsland, maar beide mogelijkheden werden door Zé Roberto onbenut gelaten. Dat was maar goed ook, want een uitslag met minder dan vier doelpunten verschil had geen recht gedaan aan de verhoudingen binnen het veld.

FC Barcelona was gewoon veel te goed, dat bewees de ploeg ook toen het in het laatste kwartier van de wedstrijd nog even aanzette. Er kwamen direct kansen voor Messi en Iniesta, maar beide spelers waren iets te nadrukkelijk op zoek naar eigen succes. Het bleef zo 4-0, een resultaat dat voor Barça nog altijd ruim voldoende is om volgende week zorgeloos af te reizen naar München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen