Mertens: "Natuurlijk ben ik niet te klein"

15 mei 2009, 07:12   Bijgewerkt: 14 mei 2009, 22:17

Dries Mertens werd donderdag verkozen tot beste talent van de Jupiler League. De 22-jarige middenvelder van AGOVV Apeldoorn speelde een sterk seizoen, scoorde dertien keer en verdiende daarmee een transfer naar FC Utrecht

Mertens was tijdens de Gouden Stier-verkiezingen genomineerd in drie categorieën, namelijk die van topscorer, beste speler en beste talent. De eerste twee prijzen gingen aan zijn neus voorbij, maar de Belg werd door de aanvoerders en trainers van de Jupiler League-teams wel verkozen tot beste talent. Enigszins verrassend, vindt Mertens. "Zelf had ik gedacht dat Serhat Koç van FC Eindhoven zou winnen", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Maar ik vind het supermooi dat ik gewonnen heb."

Bij FC Utrecht wil de Belg nu bewijzen dat hij ook een niveau hoger kan presteren. Dat hij vrij iel en klein is, zo'n 1.70 meter, ziet hij niet als een probleem. "Kijk naar FC Barcelona. Daar spelen Xavi en Iniesta, jongens die nog kleiner zijn dan ik. Daarom stoor ik me er wel eens aan dat er altijd maar gezegd wordt, dat ik te klein ben. Lengte maakt niet uit. Dat hoop ik komend seizoen bij FC Utrecht nogmaals te bewijzen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen