Timmer hekelt bestuur Feyenoord: "Bijna chantage"

11 mei 2009, 15:57   Bijgewerkt: 11 mei 2009, 16:04

Henk Timmer vertrekt niet bepaald met een lekker gevoel bij Feyenoord. De doelman is niet te spreken over de manier waarop hij 'afgedankt' is bij de Rotterdamse club. Zijn aflopende contract bevatte de optie om nog een jaar langer met elkaar door te gaan, maar Feyenoord heeft deze optie op dubieuze wijze weten te omzeilen.

In Sportweek legt Timmer uit wat er met die optie gebeurd is. "De directie had een afspraak gemaakt met mijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel zonder te zeggen waarover", vertelt hij. "In dat gesprek gaven ze Henk te kennen dat ik mijn aanspraak op die optie moest laten vallen, anders zou ik niet meer opgesteld worden. Later werd me dat ook nog meegedeeld in een e-mail. Ik vond dit zo stijlloos van de heren Gudde en Jacobs. Zeg dan recht in m'n gezicht dat je niet verder wilt met mij, dan komen we er nog best uit ook. Als grote jongens zoeken we gezamenlijk een oplossing. Maar op zo'n schijnheilige manier en dan ook nog met het dreigement dat ik niet meer opgesteld zou worden. Dat is bijna chantage. Toen is er wel wat geknapt bij mij."

Timmer vindt dat de club respectloos en egoïstisch gehandeld heeft. "Ik ben nooit moeilijk geweest naar Feyenoord toe. Ik kon een megacontract tekenen bij Villarreal, maar toen de clubs er niet uit kwamen, ben ik gewoon gebleven. M'n moeder overleed op een donderdag, de zondag erna stond ik tussen de palen tegen Vitesse, maandag was de begrafenis. Stonden ze me op de schouder te kloppen, zo dankbaar waren ze. Namens de club stond ik altijd klaar voor zieke kinderen, supporters, sponsors, pers. Het moest dus altijd van één kant komen. Ik vraag me eerlijk gezegd af waar ik dit aan te danken heb. Heel jammer dat je zo wordt afgedankt", besluit de international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen