AZ scoort er lustig op los tegen Heerenveen

Ger
25 juli 2009, 21:49   Bijgewerkt: 26 juli 2009, 00:40

AZ heeft zich voor de eerste keer in de clubhistorie verzekerd van de Johan Cruijff Schaal. De landskampioen was zaterdagavond in de traditionele seizoensopener duidelijk te sterk voor bekerwinnaar SC Heerenveen: 5-1.

koeman

koeman

Met de strijd om de Johan Cruijff Schaal begon Koeman in een bekend decor. Niet alleen was hij jarenlang de trainer van Ajax, de vaste bespeler van de Amsterdam ArenA, ook nam hij voor de vijfde keer op de bank plaats bij de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Bij de voorgaande vier edities van de Johan Cruijff Schaal waar Koeman bij betrokken was, stapte hij echter slechts één keer als winnaar van het veld. Dat was in 2002 als oefenmeester van Ajax.

Heerenveen, dat met nieuwelingen Igor Djuric en Michal Papadopoulos aantrad, raakte na de 0-2 de weg volledig kwijt. De bekerwinnaar mocht van geluk spreken dat AZ in de eerste helft nog maar één keer scoorde. Martens tekende met een prachtige diagonale uithaal voor het derde Alkmaarse doelpunt. Daryl Janmaat had de Friezen met een spaarzame uitval aan de 1-3 moeten helpen. De rechtsback wist vrij voor keeper Segio Romero het net echter niet te vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen