Broerse stunt met APOEL, Arsenal elimineert Celtic

26 augustus 2009, 22:38   Bijgewerkt: 26 augustus 2009, 22:49

Nederlands succes in de voorronde van de Champions League. Joost Broerse wist zich met zijn Cypriotische club APOEL Nicosia zeer verrassend te plaatsen voor de groepsfase van het miljoenenbal. De ploeg schakelde FC Kopenhagen uit. Ook Arsenal, Fiorentina, VfB Stuttgart en Olympiakos Piraeus overleefden de voorronde.

APOEL moest in eigen stadion tegen FC Kopenhagen een 0-1 achterstand goedmaken en slaagde daar glansrijk in. Binnen twintig minuten was het al 2-0. De Denen kwamen nog wel op 2-1, maar op de derde goal van de thuisploeg hadden ze geen antwoord. Broerse begon in de basis en maakte de negentig minuten vol.

Ook Arsenal, Stuttgart, Firoentina en Olympiakos klaarden in eigen huis de klus. Arsenal had de heenwedstrijd tegen Celtic in Glasgow al met 0-2 gewonnen en maakte het karwei in Londen simpel af. Met Robin van Persie op de bank won de ploeg met 3-1. Eduardo, Eboue en invaller Arshavin maakten de doelpunten.

Stuttgart had thuis tegen FC Timisoara aan een 0-0 gelijkspel meer dan genoeg om door te bekeren en Olympiakos schoof FC Sheriff Tiraspol uit Moldavië simpel opzij (1-0). De meest spannende partij van de avond ging wellicht tussen Fiorentina en Sporting. Na een 2-2 gelijkspel in Portugal kwam de ploeg uit Lissabon in Italië op een 0-1 voorsprong. Fiorentina wankelde, maar na rust schoot invaller Jovetic zijn ploeg in veilige haven. De Montenegrijn, die vorig jaar nog in de belangstelling stond van Ajax en Feyenoord, schoot op fraaie wijze de gelijkmaker binnen (1-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen