NAC leert: "Balverlies? Drie tikkies en het is raak"

21 augustus 2009, 08:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De groepsfase van de Europa League is een brug te ver voor NAC Breda. De Brabanders worstelden zich via Armenië en Polen naar de laatste voorronde, maar daarin was Villarreal de tegenstander. In Breda won de Spaanse topclub, na een mooi voetbalavondje, met 1-3. "We hadden respect voor Villarreal, maar hebben ze ook flink onderuit geschoffeld", analyseert Kees Kwakman.

NAC-Villarreal was, voordat er ook maar één bal gerold was, eigenlijk al een ongelijke strijd. Bij Villarreal lopen spelers die het EK gewonnen hebben, of in de nationale teams van Italië en Brazilië spelen. NAC Breda heeft ook een leuk elftal, maar komt kwalitatief natuurlijk niet eens in de buurt van de Spaanse opponent. Toch bleef de wedstrijd tussen beide teams in Breda lang spannend. Halverwege stond het 1-1. Pas toen het vlak na rust 1-2 werd, zette Villarreal de partij naar zijn hand. Uiteindelijk werd het zelfs 1-3, door een treffer in blessuretijd van Llorente.

Het enige wat je kan doen als je tegen een sterkere ploeg staat, is vechten voor elke bal. Dat deed NAC Breda ook. "Natuurlijk hadden we veel respect voor Villarreal, maar we hebben ze wel een paar keer flink onderuit geschoffeld", glimlacht Kwakman.

Ook Anthony Lurling deed, fysiek gezien, zijn duit in het zakje. "Dat moet ook wel. Als je tegen zo'n ploeg met angst in je broek het veld op stapt, verlies je met 1-5 of 1-6. Je moet je poot er in zetten, de duels aangaan. Daar houdt zo'n ploeg niet van. Als je de duels niet aangaat, verlies je sowieso. Nu kunnen we onszelf niets verwijten."

gonzalo

gonzalo

Door de nederlaag is de returnwedstrijd, volgende week donderdag in Spanje, een formaliteit geworden. "Tsja. Het is dat we die wedstrijd móeten spelen, maar het liefst zou ik lekker in Nederland blijven en me richten op de volgende competitiewedstrijd", blikt Kwakman alvast vooruit. "Maar goed, het is niet anders. Nu moeten we maar proberen om te genieten van die wedstrijd in Spanje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen