Van der Sar verkozen tot doelman van het jaar

Koen Freriks
27 augustus 2009, 18:08   Bijgewerkt: 27 augustus 2009, 20:40

Edwin van der Sar mag zich de beste keeper van Europa noemen. De 38-jarige doelman van Manchester United werd tijdens de loting van de Champions League uitgeroepen tot doelman van het jaar.

De coaches van de zestien clubs die afgelopen jaar de achtste finales van het belangrijkste Europese bekertoernooi haalden, mochten hun stem uitbrengen. Onder hen waren twee twee Nederlanders, Guus Hiddink (Chelsea) en Henk ten Cate (Panathinaikos). Van der Sar kreeg de bijbehorende trofee uit handen van de Portugese oud-keeper Vitor Baa. De Nederlander mocht in Monaco vervolgens assisteren bij de loting van de eerste pot met daarin de acht hoogstgeklasseerde clubs.

Barcelona herbergt de beste middenvelder en aanvaller in de selectie. Xavi kreeg als middenvelder de voorkeur boven Steven Gerrard (Liverpool) en ploeggenoot Andres Iniesta. Lionel Messi ontving uit handen van Denis Law de prijs voor beste aanvaller. De Argentijn troefde Samuel Eto'o (Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Manchester United, nu Real Madrid) af.

De Italiaan Paolo Maldini kreeg uit handen van UEFA-voorzitter Michel Platini de oeuvreprijs uitgereikt. De verdediger speelde bijna 25 jaar in het eerste elftal van AC Milan. Maldini beinigde deze zomer op 41-jarige leeftijd zijn actieve voetbalcarrire.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen