Advocaat gaat Mertens nog niet oproepen

29 september 2009, 08:47   Bijgewerkt: 29 september 2009, 08:53

Dries Mertens hoeft voorlopig geen oproep voor de nationale ploeg van België te verwachten. De nieuwe bondscoach Dick Advocaat gaf bij zijn presentatie aan gecharmeerd te zijn van de kleine spelmaker van FC Utrecht, maar roept hem nog niet op voor de komende interlands tegen Turkije (thuis) en Estland (uit).

Advocaat gaf in het Belgische tv-programma Extra Time aan dat zijn eerste selectie geen verrassende namen zal bevatten. "Nee. Ik ga jongens als Mertens en Lukaku er nu nog niet bijnemen", aldus de Nederlander. De 16-jarige Lukaku maakte deze maand furore door twee keer de winnende goal te maken voor Anderlecht.

Overigens liet Advocaat ook weten dat Stijn Stijnen niet onomstreden is als eerste keeper van de Rode Duivels. "Ik vind Stijnen dus niet de absolute nummer één van de nationale ploeg. Er zijn drie doelmannen en die liggen allemaal dicht bij elkaar. De ene is goed in dit en de andere weer in wat anders. Op basis van de wedstrijden die ik gezien heb, kan ik nog niet zeggen wie de beste is", aldus de Hagenaar.

Advocaat maakt donderdag zijn eerste selectie bekend. België speelt op zaterdag 10 oktober in Brussel tegen Turkije, vier dagen later is Estland de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen