Heerenveen-opponent Hertha ontslaat coach

28 september 2009, 19:10   Bijgewerkt: 28 september 2009, 19:35

Hertha BSC heeft trainer Lucien Favre de laan uit gestuurd. De coach moet het veld ruimen wegens tegenvallende prestaties. De ploeg uit Berlijn, één van de tegenstanders van SC Heerenveen in de Europa League, staat na zeven speeldagen onderaan in de Duitse Bundesliga met slechts drie punten.

Druppel die de emmer deed overlopen voor de clubleiding was de 5-1 nederlaag die Hertha BSC dit weekend leed tegen 1899 Hoffenheim. De 51-jarige Favre was sinds de zomer van 2007 in dienst bij de ploeg uit Berlijn. Eerder zat de voormalig Zwitsers international als hoofdcoach op de bank bij Servette en FC Zürich.

Vorig seizoen leidde Favre Hertha nog naar een fraaie vierde plaats in Duitsland. De coach moest echter toezien hoe een aantal topspelers deze zomer de club verliet. Marko Pantelic verlengde zijn contract niet en speelt nu bij Ajax. Andrei Voronin was gehuurd van Liverpool en keerde terug naar de Engelse club. Aanvoerder Josip Simunic vertrok naar concurrent Hoffenheim. De taken van Favre bij Hertha worden voorlopig overgenomen door Karsten Heine, de coach van het beloftenelftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen