Fortuna-preses heeft vertrouwen in toekomst

16 oktober 2009, 00:00   Bijgewerkt: 16 oktober 2009, 00:05

Na de grote financiële malaise van de vorige jaren timmert Fortuna Sittard inmiddels behoorlijk aan de weg om geheel schuldenvrij te worden. Volgens interim-voorzitter Wil Meijer gaat dat lukken. De preses meldde donderdag dat de Limburgers met een tekort van drie ton kampen op een begroting van 2,1 miljoen euro.

"Maar gezien de positieve commerciële ontwikkelingen dit seizoen, gaan we dat tekort zeker inhalen", luidt het optimisme van Meijers tegenover L1. Voor deze jaargang bond Fortuna negentig nieuwe sponsoren aan zich. "Als we zo doorgaan, gaan we in de plus eindigen." Desondanks wil de eerstedivisionist nog meer sponsoren werven. Daarom wil het een extra commercieel medewerker vastleggen.

Om er weer financieel bovenop te komen kan Fortuna zich geen degradatie uit de Jupiler League permitteren. "Dat moeten we echt voorkomen", gaat Meijers verder. Daarom is de Sittardse club bezig met het oprichten van een spelersfonds, zodat er in noodgevallen nieuwe spelers gehaald kunnen worden. "Mochten wij in de winterstop er niet goed voorstaan, dan willen we meteen kunnen ingrijpen. Dat kan via een investeringsfonds in orde van grote van 150.000 euro."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen