Late treffer helpt AZ langs FC Groningen

Ger
31 oktober 2009, 22:40   Bijgewerkt: 1 november 2009, 10:27

Het geplaagde AZ gaat de nieuwe Europese week in met een competitiezege op zak. De landskampioen won zaterdagavond zonder te imponeren de uitwedstrijd tegen FC Groningen: 0-1. Invaller Jeremain Lens scoorde in de slotfase.

Graziano Pellè, in de Martinistad de vervanger van El Hamdaoui, was in de negende minuut op curieuze wijze betrokken bij het eerste gevaar. Via het lichaam van de Italiaan vloog een door Groningen-keeper Luciano weggewerkte bal maar net langs het doel. AZ kreeg de volgende mogelijkheid wederom op een presenteerblaadje na een risicovolle terugspeelpass van jongeling Leandro Bacuna. De manschappen van Koeman wisten echter niet te profiteren.

Met enkele snelle uitvallen bleven de beste momenten toch voor AZ. Enkele minuten voor de pauze had Brett Holman pech dat zijn snoeiharde uithaal via de onderkant van de lat geen treffer opleverde. Het aluminium was na de thee een sta-in-de-weg voor Moussa Dembélé, die met een uithaal de zijkant van de paal raakte. Enkele minuten eerder had Thomas Enevoldsen de thuisclub echter aan de 1-0 moeten helpen. De Deen glipte handig langs sluitpost Sergio Romero, maar schoot de bal vervolgens jammerlijk in het zijnet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen