Maaskant kan leven met twee rode kaarten

31 oktober 2009, 07:49

NAC Breda speelde vrijdag in de Koel met 1-1 gelijk tegen VVV Venlo. De equipe van trainer Robert Maaskant mag tevreden zijn met dat punt, aangezien het de wedstrijd met negen man eindigde. Robbert Schilder en Tim Gilissen kregen rood.

Na afloop toonde Maaskant begrip voor de beslissingen van arbiter Bas Nijhuis. "Die voor Schilder leek me terecht", geeft hij toe. "Hij kneep te laat naar binnen, waardoor hij de controle over Schaken kwijt raakte en hij hem moest vloeren. De rode kaart van Gilissen kwam voort uit de vechlust die de hele ploeg ten toon spreidde, alleen ging hij daarin bij die tackle misschien net iets te ver."

Ondanks de numerieke minderheid kreeg NAC nog enkele goede kansen en had er wellicht meer ingezeten dan een gelijkspel. "In de tweede helft wilden we in elk geval vooruit spelen om toch te proberen er hier nog iets van te maken", vervolgt Maaskant. "Dat pakte heel aardig uit. We kregen een paar goede mogelijkheden en even later viel ook de gelijkmaker. Terecht in die fase. Daarna ging het op en neer, maar bleven we goed in de wedstrijd, tot de rode kaart van Gilissen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen