ManU ontsnapt aan blamage tegen Sunderland

3 oktober 2009, 20:33   Bijgewerkt: 4 oktober 2009, 09:18

Manchester United heeft in de Engelse Premier League duur puntverlies geleden. De equipe van manager Sir Alex Ferguson speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Sunderland, waardoor Chelsea zondag alleen lijstaanvoerder kan worden. The Blues moeten dan winnen van Liverpool.

Met dank aan een fraai afstandsschot van Darren Bent namen de bezoekers al na zes minuten een voorsprong op Old Trafford. Kort na de rust kwam Manchester via een prachtige omhaal van Dimitar Berbatov voor het eerst langszij, maar niet lang na de 1-1 kopte Kenwyne Jones Sunderland opnieuw op voorsprong. Deze werd echter op schlemielige wijze verspild doordat Anton Ferdinand diep in blessuretijd zijn eigen doelman passeerde.

Bij de thuisploeg ontbrak Edwin van der Sar nog altijd vanwege een handblessure.