Nijland kijkt situatie bij PSV nog paar maanden aan

29 oktober 2009, 13:18   Bijgewerkt: 29 oktober 2009, 14:21

Je zou hem bijna vergeten, maar Stefan Nijland staat nog altijd onder contract bij PSV. De 21-jarige aanvaller maakte woensdag tegen Roda JC zijn eerste minuten van dit seizoen in het eerste elftal van de club. "Een mooie beloning", vindt hij.

Nijland kwam in augustus 2008 over van FC Groningen. In zijn eerste seizoen kwam hij regelmatig in actie, maar onder coach Fred Rutten is zijn speeltijd beperkt. Maar daar zijn redenen voor, zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Ik begon geblesseerd aan dit seizoen. Toen ik eindelijk fit was, draaide het team heel goed. Dan is het niet eenvoudig om jezelf in het elftal te spelen. Ik moest geduld tonen en wachten op mijn kans. Natuurlijk is dat wel eens lastig, want het liefst wil je elke week spelen."

Dichter tegen de basisploeg of niet, gezien de vorm van het huidige PSV is de kans klein dat Nijland op korte termijn een basisplek kan veroveren. Een verhuurperiode na de winterstop lijkt een mooie optie, maar de jonge aanvaller wil daar niet op vooruit lopen. "Natuurlijk ben ik al wel aan het kijken naar mijn mogelijkheden, maar daarover wil ik op dit moment nog niet te veel zeggen. Het hangt ook van de komende maanden af, natuurlijk. In het voetbal kan het snel gaan. Binnen een paar weken kan alles anders zijn. Daarom wil ik nog niet vooruit lopen op een eventuele verhuur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen