Oranje groepshoofd bij loting EK-kwalificatiereeks

9 oktober 2009, 13:56   Bijgewerkt: 9 oktober 2009, 14:16

Nederland krijgt bij de loting voor de kwalificatiereeks voor het EK 2012 een beschermde status. Dat blijkt uit de voorlopige coëfficiëntenlijst, die de UEFA vrijdag bekend maakte. Oranje staat derde en de top-negen is groepshoofd bij de loting.

Gastlanden Polen en Oekraïne zijn automatisch geplaatst voor het EK, de overige 51 teams worden opgedeeld in negen groepen. Zes groepen bestaan uit zes teams, de andere drie uit vijf. De huidige coëfficiëntenranglijst is onder voorbehoud, omdat de komende WK-kwalificatieduels ook meetellen. Oranje kan niet meer uit de top-negen vallen en is derhalve zeker van een plek in pot 1 bij de loting. De huidige top-negen bestaat uit Europees kampioen Spanje, Duitsland, Nederland, wereldkampioen Italië, Engeland, Rusland, Kroatië, Frankrijk en Zweden. Opvallend is dat Portugal (tiende) in de huidige situatie naast een beschermde status zou grijpen.

België staat slechts 36ste op de voorlopige lijst en komt, als de situatie zo blijft, in de vierde pot terecht bij de loting. Dit betekent dat de ploeg van bondscoach Dick Advocaat het moet opnemen tegen drie teams die op papier sterker zijn.

Bekijk hier de huidige coëfficiëntenranglijst voor de EK-kwalificatiereeks.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen