RKC luidt noodklok: "Faillissement zo onafwendbaar"

23 oktober 2009, 14:01   Bijgewerkt: 23 oktober 2009, 14:09

RKC Waalwijk staat met de rug tegen de muur. De club heeft niet voldoende geld om volgende week een aantal zeer urgente betalingen, waaronder de salarissen van de staf, de spelers en het kantoorpersoneel, te voldoen. "Dit heeft mogelijk direct faillissement tot gevolg", schrijft de club in een verklaring.

RKC Waalwijk hoopte dat de gemeente deze week te hulp zou schieten. Dat gebeurde ook, maar niet genoeg. De gemeente wil de openstaande schuld niet kwijtschelden en is bovendien bereid om de stadionhuur met 'slechts' ruim 150.000 euro te verlagen. RKC hoopte op een verlaging van ruim 300.000 euro.

"Met het besluit van de gemeente Waalwijk komt een succesvolle realisatie van het reddingsplan in gevaar", concludeert de teleurgestelde clubleiding. Hoofdsponsor Ben Mandemakers was bereid om garant te staan voor een schuld van drie miljoen euro, maar alleen als de gemeente aan de eerder genoemde eisen zou voldoen. "Indien dit niet gebeurt, lijkt faillissement onafwendbaar", aldus de club.

In de verklaring doet RKC een dringend beroep op de gemeente om alsnog bij te draaien. "Om faillissement te ontlopen en onze mooie club voor iedereen die RKC Waalwijk een warm hart toedraagt te behouden, moeten door alle partijen concessies worden gedaan. Het reduceren van de jaarlijkse huur naar 300.000 euro en het komen tot een oplossing voor de achterstallige huur zijn in deze zeer voornaam."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen