Scheringa treedt af als voorzitter van AZ

Ger
29 oktober 2009, 10:36   Bijgewerkt: 29 oktober 2009, 11:32

Dirk Scheringa legt zijn functie als voorzitter van AZ neer. De zakenman heeft zestien jaar aan het roer gestaan van de club die afgelopen seizoen kampioen van Nederland werd. DSB Bank, het bedrijf van de 59-jarige Spanbroeker en tevens hoofdsponsor van AZ, werd onlangs failliet verklaard.

Dirk Scheringa Toon Gerbrands

Dirk Scheringa Toon Gerbrands

Scheringa kocht in 2005 alle aandelen van AZ op om de club zo van een flinke schuldenlast te ontdoen. De West-Fries moest daar onlangs echter ook afstand van doen. De rechtbank verklaarde vorige week DSB Beheer - het moederbedrijf van Scheringa's imperium - failliet en daardoor krijgen de aandelen een andere eigenaar. De bankier genoot een grote populariteit onder de aanhang van AZ, dat hem vorige week voor aanvang van de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal met een staande ovatie en spandoeken al bedankte voor het werk dat hij voor de club heeft gedaan.

"Het overige bestuur en de directie van AZ kampen met een dubbel gevoel", zegt algemeen directeur Gerbrands. "Dirk heeft enorm veel betekend voor de club, zonder hem had AZ niet gestaan waar het nu staat. Met pijn in ons hart sluiten we een heel mooie periode af. Gezien de omstandigheden is dit echter de beste oplossing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen