Standard met minimaal verschil langs Genk

4 oktober 2009, 22:24   Bijgewerkt: 4 oktober 2009, 22:29

Standard Luik is na een tegenvallende seizoensstart weer volop in de race voor de Belgische landstitel. De kampioen van afgelopen seizoen won op Super Sunday met 1-0 van Racing Genk en steeg daardoor naar de tweede plaats op de ranglijst.

Genk was vooral met verdedigende intenties naar Luik gekomen, getuige de 6-mans defensie van de Limburgers. De achterste linie werd echter nauwelijks op de proef gesteld door Standard. Pas in de 55ste minuut moest Genk capituleren toen de gastheer de leiding nam door een benutte strafschop van Milan Jovanovic (foto). Joao Carlos was met een charge op Mbokani de veroorzaker van de elfmetertrap. De geboren Braziliaan kreeg voor zijn lichte vergrijp direct rood. Na het doelpunt was Standard nog enkele malen dichtbij een vorentscheidung, maar die bleef uit.

Door de driepunter stijgt Standard naar de tweede plaats in de stand. Les Rouches delen die stek met Anderlecht, dat eerder op de dag onderuit ging bij de nieuwe leider Club Brugge (4-2). Beide ploegen hebben één punt minder dan Brugge.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen