AZ heeft niets aan punt tegen Olympiakos

24 november 2009, 22:33   Bijgewerkt: 25 november 2009, 01:08

AZ is na de winter niet meer actief in de Champions League. De Alkmaarders moesten winnen van Olympiakos om kans te houden op de volgende ronde, maar kwamen niet verder dan 0-0. Een plek in de Europa League is nog wel haalbaar, maar daarvoor moet AZ op de laatste speeldag winnen bij Standard Luik.

Door het gelijkspel staat AZ na vijf speeldagen nog altijd laatste in de groep, met drie punten. Standard, dat in Engeland met 2-0 van Arsenal verloor, staat op vier. Olympiakos heeft er zeven, waardoor de Grieken op de slotdag thuis tegen groepswinnaar Arsenal aan één punt voldoende hebben om door te gaan.

Koeman koos tegen de Grieken voor grotendeels dezelfde ploeg als zaterdag tegen Roda JC. Doelman Romero kreeg een kans op eerherstel, op het middenveld verving Pontus Wernbloom de niet-speelgerechtigde Rasmus Elm en in de spits stond wederom Jeremain Lens. Tegen Roda was de aanvaller met twee goals de grote man bij AZ en ook tegen Olympiakos was hij continu dreigend.

Ook na de pauze was Lens bij vlagen ongrijpbaar, maar in zijn enthousiasme dreef de aanvaller zijn acties soms iets te ver door. Zo zag hij vlak na rust in kansrijke positie Stijn Schaars over het hoofd, waardoor een goede kans verloren ging.

De opdracht van AZ daarentegen, winnen, is mislukt. Het Champions League-avontuur is nu voorbij, het vizier moet op de Europa League. Maar als er over twee weken niet gewonnen wordt in Luik, kan de ploeg ook dat vergeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen