FC Twente helpt Nederlandse profclub in VS

Ger
21 november 2009, 17:19   Bijgewerkt: 21 november 2009, 17:57

FC Twente gaat helpen om de jeugdopleiding van een nieuw te vormen club in de Verenigde staten van de grond te krijgen. Het team, waarvan de licentie in handen is van de Dutch Lions Capital Group, zal in de derde divisie uitkomen en start de voorbereiding half april.

Om het eerste elftal van de zogeheten Dayton Dutch Lions FC een kwaliteitsimpuls te geven, wil de club binnenkort liefst tien Nederlandse profvoetballers aantrekken. De clubloze doelman Oscar Moens zal vrijwel zeker als eerste de overstap maken.

"Ondanks de goede sportmentaliteit van de Amerikanen en het enorme aantal actieve voetballers van 18 miljoen levert het land nauwelijks profs af bij de Europese en Zuid-Amerikaanse topclubs", zegt Erik Tammer in het Algemeen Dagblad.

"Dit heeft vooral te maken met het gebrek aan tactische ontwikkeling in de jeugdopleiding. Een aspect waar de Nederlandse school juist om bekend staat en die mede met de ondersteuning van FC Twente gewaarborgd is", aldus de ex-prof, die via Tammer Sportmanagement nauw bij het project is betrokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen