Groep H: AZ laatste na kansloze nederlaag

4 november 2009, 22:58   Bijgewerkt: 4 november 2009, 23:08

AZ staat na vier speeldagen onderaan in Groep H van de Champions League. De Alkmaarders verloren in Londen kansloos met 4-1 van Arsenal en zagen Standard Luik, dat met 2-0 van Olympiakos won, langszij komen. Hierdoor moet AZ in de laatste twee duels minimaal drie punten pakken om uitschakeling te voorkomen.

Uitgerekend doelman Sergio Romero, vorig seizoen vaak de beste man van AZ, leidde de nederlaag van de Alkmaarders in het Emirates Stadium, dat voor de Champions League tijdelijk omgedoopt was in Arsenal Stadium, in. De Argentijn verkeek zich halverwege de eerste helft op een houdbaar rollertje van Francesc Fabregas, waardoor de thuisploeg wel heel eenvoudig op voorsprong kwam.

Dit was overigens niet de eerste grote fout van Romero in de wedstrijd. Eerder pakte hij een terugspeelbal in zijn handen, iets dat al jaren verboden is. Scheidsrechter Hamer had geen andere keus dan om een indirecte vrije trap te geven, op zes meter van het Alkmaarse doel. Robin van Persie ging achter de bal staan, maar zijn schot werd gekraakt in de muur, die ongeveer op de doellijn stond.

Dat het uiteindelijk geen monsterscore werd, kwam dat vooral omdat Arsenal daar niet zo veel zin in had. Coach Wenger benutte de resterende speeltijd om wat wissels door te voeren en de spelers van de thuisclub vonden het allemaal wel prima. AZ kreeg hierdoor zowaar kansen op een eretreffer. Graziano Pelle, die van coach Ronald Koeman enigszins verrassend de voorkeur kreeg boven Jeremain Lens, raakte bij een Alkmaarse uitbraak zelfs de lat.

Uit een prachtige counter zorgde Diaby even later voor de 4-0, maar het slotakkoord was toch voor AZ. Invaller Lens passeerde Arsenal-keeper Almunia met een schot in de korte hoek en redde zo de spreekwoordelijke eer voor AZ in Londen.

AZ moet nu vol aan de bak in de laatste twee duels, thuis tegen Olympiakos en uit tegen Standard. De Belgen wonnen woensdag met 2-0 van de Grieken, waardoor de strijd om de tweede en derde plaats weer helemaal open ligt. Winst tegen Olympiakos, over drie weken in Alkmaar, is in ieder geval vereist voor AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen