Van Gaal zakt naar achtste plaats na gelijkspel

7 november 2009, 17:22   Bijgewerkt: 16 januari 2011, 14:46

Bayern München geraakt maar niet uit de middenmoot van de Bundesliga. De ploeg onder leiding van Louis van Gaal kwam zaterdagmiddag op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Schalke 04, waardoor der Rekordmeister na twaalf duels op een teleurstellende achtste plaats is terug te vinden.

Het andere fraaie affiche van de zaterdag, die tussen Hoffenheim en VfL Wolfsburg, leverde een 2-1 overwinning op voor de regerend kampioen van Duitsland. Via een kopdoelpunt van Vedad Ibisevic nam Hoffe op eigen terrein nog wel een voorsprong, maar in het eerste kwartier na de theepauze hapten die Wölfe toe. Dankzij Zvjezdan Misimovic en Grafite pakten de bezoekers de winst en stijgen zodoende naar plaats vijf van de stand. Hoffenheim zakt naar de zevende stek.

FSV Mainz 05 blijft uitstekend presteren. Door een goal van Elkin Soto versloeg die club op eigen veld 1.FC Nürnberg met 1-0. Door de resultaten elders staat Mainz nu verrassend zesde. SC Freiburg, een andere promovendus, doet het ook prima. Die ploeg legde in de slotfase VfL Bochum over de knie (1-2) en blijft daardoor keurig in de middenmoot staan.

Basisspeler Roel Brouwers speelde met Borussia Mönchengladbach in eigen huis gelijk tegen VfB Stuttgart (0-0). Het verschil tussen beide middenmoters blijft daardoor twee punten in het voordeel van de westerlingen, bij wie oud-Roda JC'er Marcel Meeuwis op de bank zat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen