Matig PSV stelt groepswinst veilig

3 december 2009, 20:50   Bijgewerkt: 3 december 2009, 22:24

Na Ajax heeft ook PSV zich geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De Eindhovenaren legden tegen Sparta Praag een heel matige wedstrijd op de mat, maar wonnen door een treffer in blessuretijd met 1-0. De Tsjech Tomas Repka tikte de bal in eigen doel, waardoor PSV zich verzekerde van groepswinst.

De late goal betekende een onverwacht einde van een bloedeloze wedstrijd. Negentig minuten lang wees helemaal niets er op dat één van beide teams zou scoren, zeker omdat een gelijkspel voor beide partijen een prima resultaat was. FC Kopenhagen won op eigen veld namelijk met 2-0 van CFR Cluj, waardoor PSV ook aan een punt tegen de Tsjechen genoeg had om een plek in de volgende ronde veilig te stellen.

Verder gebeurde er voor rust helemaal niets, op een tenenkrommend moment met Danko Lazovic na. De Serviër naaide zijn tegenstander Tomas Repka een gele kaart aan, door als een stervende zwaan naar de grond te gaan na een onschuldig duel. De Tsjech kreeg hiervoor geel, dus het plan van Lazovic had succes, maar de sportiviteit was ver te zoeken.

Met 0-0 leek de wedstrijd een logische uitslag te krijgen, maar in blessuretijd liet PSV zijn fans toch nog juichen. Orlando Engelaar kopte en van dichtbij gaf Repka net voor de voeten van Jonathan Reis het laatste tikje. PSV is daardoor niet alleen door naar de volgende ronde, maar ook verzekerd van groepswinst. Dat kan bij de loting voor de volgende ronde weer een voordeel opleveren. Sparta Praag en FC Kopenhagen strijden over twee weken in Tsjechië om de tweede plaats in de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen