Väyrynen: "Tevreden ondanks uitschakeling"

Ger
17 december 2009, 09:00   Bijgewerkt: 17 december 2009, 09:10

SC Heerenveen sloot woensdag de groepsfase van de Europa League af met een klinkende overwinning op FK Ventspils (5-0). Die uitslag bleek door de zege van concurrent Hertha BSC op Sporting Lissabon uiteindelijk niet voldoende om de volgende ronde te bereiken. "Ik hoopte nog dat Liedson twee keer ging scoren, maar dat zat er helaas niet in", aldus Mika Väyrynen.

"Het is natuurlijk jammer dat Hertha heeft gewonnen, maar het was een mooie avond. Ons publiek heeft kunnen genieten van enkele mooie doelpunten", blijft Väyrynen positief tegen FCUpdate.nl. "Deze overwinning is ook goed voor ons zelfvertrouwen. We kunnen tegen een verdedigende tegenstander als Ventspils tevreden zijn over ons spel, vooral in de tweede helft. Deze lijn moeten we doortrekken naar de laatste twee wedstrijden van dit kalenderjaar." De Friezen spelen deze maand voor de competitie nog de noorderlijke derby tegen FC Groningen, terwijl in de KNVB Beker een duel met PSV wacht.

{image[269093][left-half][]}De middenvelder beseft dat Heerenveen het ticket voor de volgende ronde van de Europa League in het vierde groepsduel uit handen heeft gegeven. De formatie van coach Jan de Jonge verloor begin november in het eigen Abe Lenstra Stadion van Hertha (2-3). En dat terwijl de Nederlandse bekerwinnaar tot twee keer toe op voorsprong was gekomen. "Je moet in een Europees toernooi gewoon je thuiswedstrijden winnen. Als je dat doet, ben je al bijna door. We hebben het deze editie in uitwedstrijden juist beter gedaan. Op vreemde bodem zijn we ongeslagen gebleven."

Väyrynen had tegen Ventspils een belangrijk aandeel in de zege door tien minuten na de pauze de score te openen. "Het is mooi dat ik een doelpunt maakte, en dan vooral de 1-0. Daarna kwam er meer ruimte voor ons, waar we goed van profiteerden." De Fin ging tien minuten voor het einde naar de kant, waar hij vervolgens vernam dat Hertha net op voorsprong was gekomen. "Ik hoopte nog dat Liedson twee keer ging scoren voor Sporting, maar dat zat er helaas niet in." Diezelfde Liedson deed Heerenveen overigens in de eerste groepswedstijd pijn door in Friesland drie keer te scoren (2-3).

{image[269087][right-half][]}Väyrynen maakte woensdag zijn langverwachte rentree in de basiself. De middenvelder kon maandenlang niet voetballen vanwege een kruisbandblessure. "Dinsdag tijdens de training kreeg ik door dat ik ging spelen. Ik ben al een tijdje oké, maar ik moest de afgelopen weken wachten op mijn kans. We hebben veel fitte spelers, vooral op het middenveld." De oud-PSV'er is redelijk tevreden over zijn optreden. "Sommige dingen moeten nog beter, zoals de aanname van de bal. Maar dat kan ik alleen verbeteren door veel te spelen. Dat gaat hopelijk na de winterstop veelvuldig gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen