Robben goud waard voor sterk Bayern

23 januari 2010, 17:12   Bijgewerkt: 23 januari 2010, 19:25

Ook Werder Bremen is er niet in geslaagd om Bayern München een halt toe te roepen. In een bijzonder boeiende wedstrijd won de ploeg van coach Louis van Gaal met 2-3. Arjen Robben maakte op wonderschone wijze het winnende doelpunt voor Bayern, dat nu weer aan kop gaat in de Duitse Bundesliga.

Robben stond nooit echt bekend als een uitgesproken vrijtrappenspecialist, maar daar komt na deze wedstrijd wellicht verandering in. De manier waarop hij de 2-3 achter Werder-keeper Wiese krulde, was fantastisch. Hij krulde de bal vanaf een meter of twintig diagonaal in de verre hoek, via de onderkant van de lat. Hij vierde zijn goal in stijl: liggend op de grond, bovenop trainer Louis van Gaal. Die was in al zijn enthousiasme uitgegleden tijdens het juichen en kreeg plots Robben bovenop zich.

Door de goal van Robben kreeg Bayern wat het verdiende, namelijk drie punten. De ploeg speelde een erg sterke wedstrijd in Bremen en verzuimde het karwei veel eerder af te maken. Vooral Robben en Mario Gomez misten echter een handvol kansen. Voor rust scoorden Thomas Müller en Ivica Olic wel, waarmee ze hun ploeg op 1-2 zetten. Vroeg in de wedstrijd had Aaron Hunt Werder op voorsprong gezet.

De 1-2 leek voldoende voor Bayern, tot Hugo Almeida een briljant moment kende. De Portugees nam de bal geweldig aan en schoot hem hard langs doelman Rensing, die in de ploeg gekomen was voor de zieke Hans-Jörg Butt. Bayern leek zodoende onnodig punten te gaan morsen, maar Robben besliste in de slotfase anders.

De zege van Bayern kreeg extra glans omdat VfL Bochum Schalke 04 twee punten afhandig maakte. Door twee goals in de laatste vijf minuten boog Bochum een 0-2 achterstand om in een 2-2 gelijkspel. Hierdoor is Bayern de ploeg uit Gelsenkirchen voorbij op de ranglijst en staat het aan kop, één punt boven Bayer Leverkusen. Die ploeg moet zondag winnen bij 1899 Hoffenheim om Bayern weer voorbij te gaan.