Van Gaal: "Trainingskamp Duitse ploeg waanzin"

Ger
22 januari 2010, 19:04   Bijgewerkt: 22 januari 2010, 20:05

Bayern München-trainer Louis van Gaal baalt van het vierdaagse trainingskamp dat de nationale ploeg van Duitsland voor volgende week heeft belegd. Bondscoach Joachim Löw haalt in totaal 29 voetballers naar Stuttgart, waar de internationals vanaf zondag met het oog op het WK in Zuid-Afrika worden beoordeeld op hun fysieke gesteldheid.

"Waanzin", aldus Van Gaal, die Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Mario Gomez en Miroslav Klose moet afstaan aan Die Mannschaft. "We hadden de bond de resultaten van onze eigen tests kunnen geven", bromde de Nederlandse oefenmeester vrijdag. "Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, terwijl ik toch een aantal behoorlijke grote clubs heb getraind."

Löw liet in een reactie weten dat ruim van tevoren overleg is gevoerd over de trainingssessie in Stuttgart. "Deze samenkomst is al lang geleden besproken met de clubs en de organisatie van de Bundesliga. Ik heb begrip voor de sportieve prioriteiten van Louis van Gaal, maar we zitten in een WK-jaar en het is voor iedereen in het Duitse voetbal van belang dat de ploeg goed is voorbereid."

Aanvoerder Michael Ballack hoeft zich zondag niet in Stuttgart te melden. De middenvelder speelt woensdag met Chelsea de competitiewedstrijd tegen Birmingham City en krijgt daarom dispensatie van Löw.

Van Gaal laat op zijn beurt verstek gaan bij het seminar met collega's uit de Bundesliga dat Löw voor maandag heeft georganiseerd. De bondscoach wil dan zijn programma richting het WK bekendmaken. Van Gaal bevindt zich die dag echter in Portugal voor een benefietwedstrijd voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen