Van Marwijk: "Nederlaag Kameroen zegt me weinig"

14 januari 2010, 09:40

Als aandachtig toeschouwer voor de televisie zag Bert van Marwijk woensdag Kameroen, één van de tegenstanders van Oranje op het wereldkampioenschap, aan het werk. De Ontembare Leeuwen speelden in de Afrika Cup tegen Gabon, een dwerg in de international voetbalwereld. Toch verloor Kameroen, met 1-0. 

Het spel van Kameroen was niet best, maar Van Marwijk vindt het te vroeg om conclusies te trekken. De nederlaag 'zegt hem weinig', stelt de coach van Oranje in De Telegraaf. "Dit duel verbloemde de werkelijke kracht van Kameroen. We moeten ons geen zand in de ogen laten strooien. Je ziet dat ze inhoud hebben, snelheid, power en goede voetballers. Tegelijkertijd lieten ze defensief wat steekjes vallen."

Van Marwijk had geen scout naar Angola gestuurd. Dat was volgens hem niet nodig, omdat Nederland de Afrikanen vaak genoeg kan bekijken. "We kijken tv, zien ze live in aanloop naar het WK en de eerste twee groepsduels in Zuid-Afrika."

Nederland speelt op 24 juni in Kaapstad de derde groepswedstrijd tegen Kameroen. Eerder speelt Oranje tegen Denemarken (14 juni) en Japan (19 juni).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen