Ajax mag blijven dromen van topnotering

Ger
7 februari 2010, 18:36   Bijgewerkt: 7 februari 2010, 22:13

Ajax heeft de laatste strohalm aangegrepen om dit seizoen nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de top van de Eredivisie. De ploeg van coach Martin Jol was zondag in de eigen ArenA met 3-0 te sterk voor FC Twente. Het verschil met de Enschedese nummer twee van de competitie omvat nu zes punten.

Trainer Steve McClaren zag oud-Ajacied Kenneth Perez binnen een tijdsbestek van vijf minuten twee grote scoringskansen om zeep helpen. De Deen verzuimde eerst te profiteren van een vrije doortocht richting Ajax-doelman Maarten Stekelenburg. Op het laatste moment wist verdediger Gregory van der Wiel de bal over de achterlijn te werken. Niet veel later kopte Perez een afgemeten voorzet van de opgekomen Ronnie Stam naast het doel.

Een kwartier voor het einde stelde invaller Dennis Rommedahl de drie punten voor de thuisploeg veilig. De vleugelspeler schoot in opmerkelijke vrijheid de 3-0 binnen. Boschker stond toen al niet meer op doel bij FC Twente. De geblesseerd geraakte routinier was in de rust afgelost door Cees Paauwe. Het thuispubliek mocht zich in de slotfase nog verheugen op het debuut van Nicolas Lodeiro. Bij FC Twente werd in blessuretijd de malaise benadrukt door een vrije trap van Perez op de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen