Ajax ruikt bloed na remise PSV: "Alles kan nog"

22 februari 2010, 07:00   Bijgewerkt: 21 februari 2010, 21:42

Kan Ajax toch nog landskampioen worden? Enige tijd geleden leken de titelkansen van de Amsterdammers verdwenen, maar het gelijkspel van koploper PSV tegen Sparta (1-1) heeft de ploeg nieuwe hoop gegeven. Het gat is nog zeven punten en gezien het programma van Ajax de rest van het seizoen, is er nog van alles mogelijk.

Tegen Vitesse (4-0) boekte Ajax alweer de elfde thuiszege in de Eredivisie van het seizoen. Slechts één keer morste de ploeg punten in de eigen ArenA en dat is alweer vijf maanden geleden, tegen Sparta (0-0). Van de elf zeges, won Ajax bovendien tien keer met drie of meer doelpunten verschil. Het probleem ligt dit seizoen vooral in de uitwedstrijden, daar liet Ajax al regelmatig punten liggen. Maar met alleen nog bezoekjes aan 'kleintjes' NEC, Willem II, Sparta, ADO en RKC op het programma, zou Ajax in principe ook buitenshuis weinig punten meer te hoeven morsen.

Wie deze programma's naast elkaar legt, ziet dus dat Ajax nog niet afgeschreven mag worden. Ook Ajacied Vurnon Anita heeft de speelschema's van de top-drie aardig in zijn hoofd zitten. "We weten allemaal dat PSV een veel zwaarder programma heeft dan wij. Dat we nu twee punten ingelopen zijn, is hartstikke mooi. Iedereen heeft het er over, dit is een meevaller. Het gat is nu zeven punten en we krijgen PSV nog thuis. Alles kan dus nog", zegt de linkervleugelverdediger tegen FCUpdate.nl.

"In eigen huis kunnen we dit seizoen toch iets extra's", weet Anita. Dat zijn ploeg al tien keer met drie of meer goals verschil won in eigen huis, is volgens de linksback geen toeval. "We weten dat we hier sterk zijn, dat stralen we ook uit. Als iedereen doet wat hij moet doen, winnen we onze thuiswedstrijden. Dat moet ook volgende week tegen FC Utrecht gebeuren. Eerder dit seizoen verloren we nog van ze (0-2, red.), dus we hebben wat goed te maken. Ik zelf ook, ik kreeg in de Galgenwaard een rode kaart. Hopelijk haal ik dit keer het einde van de wedstrijd", lacht hij.

Klik hier voor de complete programma's van PSV, [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalclubs/31/fc-twente-enschede/wedstrijden/,_blank,FC Twente] en [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalclubs/26/ajax-amsterdam/wedstrijden/,_blank,Ajax].

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen