Beerens: "Zege niet gevolg van trainerswissel"

Ger
7 februari 2010, 09:00

Met interim-coach Jan Everse aan het roer versloeg SC Heerenveen zaterdagavond FC Utrecht voor eigen publiek met 2-0. Het vormde het sluitstuk van een roerige week waarin Jan de Jonge 'zijn opdracht teruggaf aan het bestuur'.

De broodnodige competitiewinst zorgde niet direct een voor vrolijke gezichten in Heerenveen. Daarvoor echode het opstappen van Jan de Jonge nog te nadrukkelijk door de catacomben van het Abe Lenstra Stadion. Door die exit is de Friese club met Everse al toe aan de derde trainer van het seizoen. In de zomer zal bovendien weer een nieuwe oefenmeester volgen, aangezien Everse in Heerenveen slechts als tussenpaus is aangesteld.

De vleugelaanvaller heeft een slecht gevoel overgehouden aan het vertrek van De Jonge. "Door die ontwikkeling was dit de slechtste week uit mijn carrière. Jan heeft een goed hart en heeft er de afgelopen maanden alles aan gedaan om de samenwerking te laten slagen. Ik bestrijd dat we hem hebben laten zwemmen. Het betaald voetbal is een raar wereldje. Jan heeft zijn conclusies getrokken en daar zijn wij mee akoord gegaan."

Beerens wil de overwinning niet toeschrijven aan de trainerswissel. "Dat is respectloos tegenover Jan de Jonge. Deze lijn moeten we eerst nog maar eens zien door te trekken. Ondanks deze zege zijn we nog altijd niet weg uit de degradatiezone. Volgende week wacht een lastige wedstrijd tegen Ajax. Pas als we dat duel winnend afsluiten, kunnen we omhoog kijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen