Heerenveen wil tijdelijke opvolger voor De Jonge

4 februari 2010, 12:47   Bijgewerkt: 4 februari 2010, 12:57

Een interim-coach om de oude interim-coach te vervangen. Dat is, in het kort, waarnaar SC Heerenveen momenteel op zoek is. De club zoekt een trainer die tijdelijk de taken van Jan de Jonge over wil nemen. De Jonge, die eerder dit seizoen aantrad als interim-opvolger van Trond Sollied, legde woensdag zijn functie neer.

SC Heerenveen hoopt zo snel mogelijk iemand te kunnen aanstellen die de club de rest van het seizoen kan leiden. "In principe zoeken we een tijdelijke man, om in de zomer iemand voor de langere termijn aan te kunnen stellen. Dat zou in principe ook de tijdelijke man kunnen zijn, maar daar gaan we in eerste instantie niet van uit", zegt bestuurslid Yme Kuiper op de officiële website van de club uit Friesland. 

De belangrijkste taak van de nieuwe man wordt om SC Heerenveen weer uit de degradatiezone te krijgen, benadrukt Kuiper. "Dat heeft de absolute prioriteit. De ranglijst liegt niet. In deze situatie heeft het geen zin om over Europees voetbal te praten. We moeten ons spiegelen aan FC Groningen. Zij zijn er in enkele wedstrijden in geslaagd in rustiger vaarwater te komen. Dat is ook ons streven."

Komend weekend tegen FC Utrecht nemen assistent-trainers Gert Heerkes en Johnny Jansen de taken van De Jonge over. Wanneer de nieuwe man het kan overnemen, kan Kuiper nog niet zeggen. "We hebben te maken met beschikbaarheid en bereidheid", aldus de directeur, die al wel een 'shortlist' met kandidaten opgesteld heeft. Wie daar op staan, wil hij niet verklappen. Wel gaat hij even in op de beslissing van De Jonge om de handdoek in de ring te gooien. "Jan zit behoorlijk met de situatie in de maag. Jan is echter wel een kerel, die niet voor problemen wegloopt. Hij zag dat het niet ging en heeft in het belang van de club besloten zijn contract in te leveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen