Huntelaar wil 'Nederland in extase brengen'

11 februari 2010, 11:33   Bijgewerkt: 11 februari 2010, 13:47

Nog een half seizoen heeft Klaas Jan Huntelaar, om zijn plek in de Oranje-selectie voor het WK veilig te stellen. Bij AC Milan kwam hij de afgelopen maanden weinig aan spelen toe, maar hij gaat er vanuit dat daar de komende periode verandering in komt. In Voetbal International droomt hij zelfs al van een glansrol op het WK.

"Het WK is het mooiste wat er is voor een topsporter. Dáár wil je bij zijn, en presteren. Nederland in extase brengen, dát wil ik ook", zegt de 26-jarige spits, die door zijn rol als reserve bij Milan moet vrezen voor zijn plek in de nationale selectie. Mede daardoor wilde hij in januari op huurbasis vertrekken, maar Milan blokkeerde dat.

"Milan was duidelijk: ik mocht absoluut niet weg, en ze spraken hun vertrouwen in mij uit. Dat zegt natuurlijk wel wat, ze hebben niet voor niets vijftien miljoen euro voor mij neergelegd. Ik zou meer kansen krijgen, zo werd mij verteld", aldus Huntelaar, die nog altijd een rotsvast vertrouwen in zichzelf heeft. "Ik weet wat ik kan als voetballer, scoren doe ik overal, dat heb ik ook bij Real Madrid bewezen. Ik moet gewoon geduld opbrengen bij Milan en dat geduld heb ik ook wel. Ik wil er alles uithalen."

Mede daardoor heeft Huntelaar nog geen interesse in een terugkeer naar zijn oude club Ajax, dat in de winterstop voorzichtig naar hem informeerde. "Ajax is een fantastische club, daar heb ik wat mee, maar op dit moment in mijn carrière wilde ik er niet terugkeren. Ik ben topvoetballer, ik wil altijd meer. Ik ga voor het hoogste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen