Jan Everse rond met SC Heerenveen

5 februari 2010, 09:55   Bijgewerkt: 5 februari 2010, 10:33

De zoektocht van SC Heerenveen naar een interim-opvolger voor interim-coach Jan de Jonge is voltooid. De Friese club heeft een akkoord bereikt met Jan Everse. De 56-jarige Zuid-Hollander zit tot het eind van het seizoen op de bank bij de kwakkelende bekerwinnaar, meldt de club op haar officiële website.

Everse zat zonder club en was daarom per direct beschikbaar. Bovendien kent hij de Nederlandse competitie goed, een andere vereiste die de club stelt. In het verleden werkte hij voor onder meer FC Zwolle en Sparta. In oktober werd hij ontslagen van FC Zwolle en sindsdien werkte hij voor amateurclub RVVH uit Ridderkerk.

De Jonge legde eerder deze week zijn functie als interim-trainer van SC Heerenveen neer. Hij slaagde er niet in om de ploeg aan de praat te krijgen. Eerder dit seizoen werd de Noor Trond Sollied al aan de kant geschoven in Friesland.

Everse zit dit weekend tegen FC Utrecht al voor het eerst op de bank bij de Friezen. Zijn belangrijkte taak wordt om SC Heerenveen uit de gevarenzone te leiden. De regerend bekerwinnaar staat na 21 duels op de teleurstellende dertiende plaats, met slechts twee punten meer dan de nummer zestien ADO Den Haag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen