Kuiper blij met komst 'gepassioneerde' Everse

5 februari 2010, 11:02   Bijgewerkt: 5 februari 2010, 14:37

Nog geen 48 uur nadat Jan de Jonge zijn functie neerlegde, heeft SC Heerenveen alweer een nieuwe coach. De Friese club bereikte vrijdag een akkoord met Jan Everse. De 56-jarige coach maakt komend weekend tegen FC Utrecht al zijn debuut op de bank en moet de club dit seizoen in de Eredivisie zien te houden.

Directeur Yme Kuiper van SC Heerenveen is blij met de komst van Everse, die hij beschrijft als een 'tactisch sterke en bevlogen trainer'. "Jan is een gepassioneerde trainer met een sterke eigen visie. Hij weet wat hij wil. Hij is iemand die voor duidelijkheid zorgt", zegt Kuiper op de website van de regerend bekerhouder. 

Wat vooral opvalt, is de snelheid waarmee Heerenveen een nieuwe coach gevonden heeft. Haast was ook geboden, vindt Kuiper. "Op dit soort momenten is snelheid van handelen erg belangrijk. Dat komt de rust alleen ten goede. We hadden er in eerste instantie niet op gerekend dat er tegen Utrecht al een nieuwe man op de bank zou zitten. Het is boven verwachting snel gegaan en dat is alleen maar goed. Snelheid en doortastendheid zijn in situaties als deze erg belangrijk", aldus de directeur.

In het verleden werkte Everse als coach bij onder meer Sparta en FC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen