Ajax raakt Belgische topscout Haesaert kwijt

Koen Freriks
27 maart 2010, 09:14   Bijgewerkt: 27 maart 2010, 09:27

Ajax moet op zoek naar een nieuwe scout, die de Belgische toptalenten naar Amsterdam brengt. Urbain Haesaert gaat per 1 juli aan de slag als hoofd jeugdscouting bij Anderlecht. 

De 68-jarige scout is sinds 2006 hoofdscout voor België bij Ajax. Hij ontdekte onder meer Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Tom de Mul en Toby Alderweireld en bracht ze onder bij de Amsterdamse club. Ajax verkocht De Mul en Vermaelen in het verleden voor respectievelijk vijf en dertien miljoen euro. Ook Vertonghen en Alderweireld, het vaste centrale duo van Ajax, hebben inmiddels een flinke marktwaarde opgebouwd.

Anderlecht hoopt dat Haesaert dat kunstje herhaalt bij Paarswit. "Ik ben trots dat zo'n vakman ons komt versterken", zegt manager Herman Van Holsbeeck tegenover Sporza. "Zijn ervaring en kennis van het jeugdvoetbal zijn van onschatbare waarde."

Haesaert over zijn besluit: "Anderlecht heeft het geweer van schouder veranderd en wil met de jeugd verder. Ik blik ook met plezier terug op mijn periode bij Ajax, waar ik zes heerlijke jaren heb gekend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen