Ancelotti vertrouwt op derde doelman Turnbull

16 maart 2010, 10:59

Niet Petr Cech of Henrique Hilario, maar Ross Turnbull verdedigt vanavond het doel van Chelsea in de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Inter. Door blessures van de Tsjech en de Portugees moet de 25-jarige doelman de klus klaren voor de Londense miljoenenploeg. Dat lijkt een risicofactor, maar Chelsea-coach Carlo Ancelotti heeft alle vertrouwen in de onervaren Engelsman.

"Ross is een jongen met veel zelfvertrouwen. Wij geloven in hem", aldus de Italiaanse trainer van Chelsea. "Turnbull is een talentvolle keeper die elke dag beter wordt. Bovendien heeft hij dit seizoen al een paar uitstekende wedstrijden gespeeld."

In Engelse media zoemde de afgelopen dagen het gerucht dat Chelsea zou proberen om Petr Cech klaar te stomen voor de kraker tegen Inter, maar volgens Ancelotti is dat geen optie. "Petr heeft nog helemaal niet getraind, dus het is onmogelijk dat hij dinsdag speelt. Ik wil geen enkel risico met hem nemen. Natuurlijk heeft Petr meer ervaring dan Turnbull, maar Ross is jong en enthousiast. Hij wil heel graag spelen, dit is een mooie kans voor hem. Ik beschouw dit daarom niet als een probleem."

De pas 19-jarige Rhys Taylor zit tegen Inter als reservedoelman op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen