"Belachelijk dat huurlingen tegen broodheer spelen"

Koen Freriks
27 maart 2010, 12:44   Bijgewerkt: 27 maart 2010, 13:05

Steve McClaren en Martin Jol willen in de toekomst niet dat verhuurde spelers in actie komen tegen hun eigen werkgever. De trainers van respectievelijk FC Twente en Ajax willen een 'gentleman's agreement', dat in Engeland al langer wordt gehanteerd.

"In Engeland spreken clubs vaak informeel met elkaar af dat spelers niet in actie komen tégen de club waar ze onder contract staan", sprak Jol vrijdag tijdens een persbijeenkomst. "In Nederland bestaat zo'n gentlemen's agreement niet. Het belangrijkste voor onze verhuurde spelers is dat ze veel aan spelen toekomen. Zonder beperking."

McClaren verbaast zich ook over de regelgeving in Nederland. "Het is belachelijk, dat dit mogelijk is", reageert de Engelsman in De Telegraaf. "Ik vind het een goede zaak om bij verhuur af te spreken dat een speler alle duels kan spelen, behalve die twee tegen de club die hem heeft verhuurd en vaak ook nog eens een groot deel van zijn salaris betaalt."

"In Engeland maken clubs daarover onderlinge afspraken en ik ben het daar volledig mee eens. Dat is ontstaan, nadat Bobby Robson met Newcastle United in de jacht op Champions League-voetbal gelijkspeelde tegen Portsmouth door een treffer één minuut voor tijd van Newcastle-huurling Lua Lua", zegt de coach van koploper FC Twente.

Voor Ajax is een dergelijk doemscenario nog mogelijk. Daley Blind (Groningen), Jeffrey Sarpong (NEC), Mitchell Donald en Jan-Arie van der Heijden (beiden Willem II) kunnen allemaal hun werkgever nog pijn doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen