Bendtner loodst swingend Arsenal langs Porto

9 maart 2010, 22:49   Bijgewerkt: 9 maart 2010, 23:25

Nicklas Bendtner heeft nog geen half uur nodig gehad om Arsenal voorbij FC Porto naar de kwartfinales van de Champions League te loodsen. De 22- jarige Deense spits, die zaterdag nog geen skippybal kon raken, scoorde tweemaal en maakte daarmee de achterstand van 1-2 in de uitwedstrijd al meer dan goed. In de tweede helft bepaalden Samir Nasri, Emmanuel Eboué en opnieuw Bendtner de eindstand op 5-0. De grote ideeën kwamen van Andrei Arshavin, die de geblesseerde aanvoerder Cesc Fabregas deed vergeten.

falcao

falcao

Arsenal bleef meer en betere kansen krijgen. Bendtner zag de kans op een hattrick vervliegen door buitenspel en Helder maakte ook een knappe kopbal van oud-Ajacied Thomas Vermaelen onschadelijk. Na ruim een uur boog Porto alsnog, diep zelfs. Eerst rondde Nasri een duizelingwekkende solo doeltreffend af, vervolgens was invaller Eboué het succesvolle eindstation van een fantastische counter na een hoekschop van Porto. Arshavin was ook ditmaal de aanjager. In blessuretijd mocht Bendtner vanaf de strafschopstip alsnog zijn derde maken.