De Graafschap denkt al aan verhoging begroting

Koen Freriks
9 maart 2010, 19:55   Bijgewerkt: 9 maart 2010, 20:14

De Graafschap hoopt door promotie naar de Eredivisie de begroting op te schroeven naar tien of elf miljoen euro, meldt Omroep Gelderland. De Doetinchemmers, die uitstekend op titelkoers liggen in de Jupiler League, hebben momenteel een begroting van zeven miljoen euro. 

De Graafschap staat tien punten los van concurrenten Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden. De kans op een terugkeer op het hoogste niveau in Nederland is dus groot. "We staan er goed voor, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen", zegt commercieel directeur Henk Bloemers, die de euforie wel probeert te temperen. "We moeten nog zeven wedstrijden spelen." 

Toch zijn de Superboeren al bezig met voorbereidingen op het hoogste niveau. "Een club als De Graafschap moet altijd verschillende scenario's bedenken, voor zowel de Ere- als de eerste divisie. Ondanks de economische crisis zal ons budget stijgen bij promotie. We zullen elke wedstrijd zo goed als uitverkocht zijn en ook krijgen we meer sponsor- en tv-gelden. In de eerste divisie verkopen we al 9500 kaarten, de binding in de regio is groot."

Bloemers denkt dat De Graafschap Eredivisie-waardig is. "We denken dat onze concurrentiepositie ten opzichte van clubs als Willem II, Roda JC, VVV-Venlo, Sparta en ADO Den Haag iets beter wordt. Zij moeten terug in de begroting en wij zullen een klein sprongetje maken. Wat ook een voordeel is voor ons, is dat de spelerssalarissen omlaag gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen