HSV overleeft doelpuntenfestijn tegen Anderlecht

18 maart 2010, 22:56   Bijgewerkt: 18 maart 2010, 23:41

Na de 1-3 nederlaag in Duitsland wist Anderlecht wat het moest doen in de return tegen Hamburger SV: minimaal twee keer scoren. Dat lukte, de ploeg maakte er zelfs vier. Maar omdat de bezoekers uit Hamburg ook drie keer het net wisten te vinden, zijn de Belgen niet door naar de volgende ronde van de Europa League. Naast HSV zijn Liverpool, Atletico Madrid en Wolfsburg wel door naar de laatste acht.

Anderlecht ligt er dus uit, maar de ploeg kan de Europa League met opgeheven hoofd verlaten. De manier waarop de Belgen bleven knokken en een schier kansloze 2-2 tussenstand ombogen in een 4-2 voorsprong, verdient veel waardering.

Dat HSV uiteindelijk door ging, was over twee wedstrijden gezien niet onverdiend. Vorige week in Hamburg was de ploeg duidelijk een maatje te groot voor Anderlecht (3-1) en ook in Brussel hadden de Duitsers aanvankelijk het beste van het spel. Jerome Boateng zorgde na 42 minuten met een bekeken lob over keeper Proto voor de 0-1 en daar was op dat moment, gezien het spelbeeld, weinig op aan te merken.

Vlak na de pauze maakte Marcell Jansen de 2-2, waardoor Anderlecht voor een schier onmogelijke opgave stond. De ploeg moest nog minimaal drie keer scoren om door te gaan, maar liet zich niet ontmoedigen. Door goals van Biglia en Boussoufa stond het na 66 minuten 4-2, waardoor Anderlecht ineens nog maar één treffer verwijderd was van de kwartfinale. De spanning steeg in Brussel, maar Mladen Petric zorgde tien minuten later voor de 4-3. Die klap kwam Anderlecht niet meer te boven.

Bij de ontmoeting tussen Sporting Portugal en Atletico Madrid bleek Sergio Agüero beslissend. Hij scoorde twee keer en hielp zijn ploeg daarmee aan een 2-2 gelijkspel. Dat was, na de 1-1 in Spanje, precies voldoende voor Atletico.

Het duel tussen VfL Wolfsburg en Rubin Kazan werd pas diep in de verlenging beslist. Door een treffer van Christian Gentner in de 119e minuut voorkwam de thuisploeg een beslissende strafschoppenreeks op het nippertje. Kazan had voor rust de leiding genomen, maar via Obafemi Martins kwamen de Duitsers langszij.