Timmer: "Voor keeper is conditie niet belangrijkste"

Ger
4 maart 2010, 14:47   Bijgewerkt: 4 maart 2010, 14:58

Henk Timmer maakt zaterdagavond wellicht tegen zijn oude club AZ zijn rentree in het betaald voetbal. De 38-jarige doelman is momenteel op proef bij SC Heerenveen, waar liefst drie keepers in de lappenmand zitten.

"Heerenveen is de enige club waar ik dit voor zou doen", laat Timmer weten op de website van de Friese club. Bij Heerenveen treft de sluitpost interim-coach Jan Everse, met wie hij al samenwerkte bij FC Zwolle. "Toen Jan belde had ik snel in de gaten waar het over ging. Ik heb echter niet meteen ja gezegd. Ik wlde wel wat bedenktijd."

Timmer hapte uiteindelijk toe en stond zodoende donderdagochtend op sportpark Skoatterwâld. "Het gaat er vooral om het juiste gevoel weer terug te krijgen. Keepen en coachen verleer je niet, het is in het begin alleen een beetje roestig. Ik heb de afgelopen periode veel met Marianne (Timmer, red.) getraind en als keeper is de conditie niet het belangrijkste. Ik ben geen middenvelder die twaalf kilometer moet lopen."

De doelman traint vrijdag nog een keer mee en pas dan wordt besloten of hij tijdelijk bij Heerenveen aan de slag gaat. "Mijn lichaam kan de arbeid wel aan, maar ik moet er wel een goed gevoel bij hebben. Bovendien is het nog afwachten hoe het met het herstel van Vandenbussche en Lejsal gaat. Als zij op tijd fit zijn, verandert de situatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen