Ajax overwoog om bekerfinale te boycotten

12 april 2010, 22:23   Bijgewerkt: 12 april 2010, 22:29

Ajax heeft serieus overwogen om de bekerfinale tegen Feyenoord niet te spelen. Dat vertelt algemeen directeur Rik van den Boog op de website van de Amsterdamse club. Aanleiding was het gesteggel over de veiligheid van fans in de Kuip.

"We hebben op het punt gestaan tegen de KNVB te zeggen dat het ons niet lukt om binnen bepaalde kosten en risico's onze fans te vervoeren, en zolang in Rotterdam te laten verblijven. Dus dat we dan helemaal niet zouden komen; de supporters niet en dan de spelers uit solidariteit ook niet", stelt hij. De voorkeur van Van den Boog ging uit naar een finale over twee duels. "Het liefst hadden we twee wedstrijden gehad. Een uitwedstrijd en een thuiswedstrijd. Zonder bezoekende supporters."

Hoe de bekerfinale gaat verlopen en of het rustig zal blijven, is onzeker. Berichten en afbeeldingen op fansites beloven niet veel goeds, weet ook Van den Boog. "Wat ik afgelopen weekend onder ogen kreeg vond ik smakeloos en op geen enkele wijze bij Ajax passen", verwijst hij naar een afbeelding op fansite AFCA.nl, waar opgeroepen werd om 'kankerstad' Rotterdam 'plat te bombarderen'. Van den Boog distantieert zich hiervan. "Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om een website van derden uit de lucht te halen, want op dit soort provocaties zitten wij niet te wachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen