AZ blaast titelstrijd nieuw leven in

13 april 2010, 21:53   Bijgewerkt: 14 april 2010, 00:23

De strijd om de titel in de Eredivisie blijft vermoedelijk tot de laatste speeldag spannend. Uittredend landskampioen AZ bewees zichzelf, de competitie en vooral Ajax dinsdag een goede dienst door koploper FC Twente met 1-0 te verslaan. Hierdoor kan Ajax de achterstand op de Tukkers woensdag terugbrengen tot één punt. Het moet hiervoor wel de uitwedstrijd tegen Willem II winnen.

Bij FC Twente zal na de nederlaag in Alkmaar, de tweede van het seizoen pas, de spanning toenemen. Vier punten voorsprong met nog drie competitieduels te gaan leek een veilige marge, maar nu is ineens weer alles mogelijk. Als Ajax woensdag wint slinkt de Enschedese voorsprong naar één punt en met lastige wedstrijden tegen Feyenoord (thuis) en NAC Breda (uit) voor de boeg zal het voor de ploeg van coach Steve McClaren niet eenvoudig worden om de koppositie vast te houden.

Na rust, met Luuk de Jong in plaats van de zeer zwak spelende Kenneth Perez, ging het een stuk beter met FC Twente. De ploeg had in de 57ste minuut zelfs een strafschop moeten krijgen, maar arbiter Pieter Vink liet doorspelen na een overduidelijke handsbal van Simon Poulsen. Een dure misser van Vink, want volgens de regels had Twente niet alleen een srafschop moeten hebben, maar had Poulsen ook de rode kaart voorgeschoteld kunnen krijgen.

Het meeste balbezit bleef hierna voor Twente, maar het deed hier weinig mee. Luuk de Jong kopte een keer naast, veel meer gevaarlijke momenten waren er niet voor de Alkmaarse goal. AZ hield de punten in eigen stadion, ongetwijfeld tot grote vreugde van provinciegenoot Ajax. De Amsterdammers kunnen de druk op Twente nu écht opvoeren door woensdag Willem II te verslaan.

AZ zal maling hebben aan de problemen van Twente. De Alkmaarders bewezen namelijk niet alleen Ajax een goede dienst met de knappe winst op de Tukkers, maar ook zichzelf. Het steeg naar de vierde plaats in de Eredivisie en is nu zo goed als zeker van deelname aan de Europa League. Missie geslaagd dus voor Dick Advocaat, die eind vorig jaar de ontslagen Ronald Koeman opvolgde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen