De Zeeuw: "Bekerfinale nadelig voor Twente"

Ger
19 april 2010, 11:56   Bijgewerkt: 19 april 2010, 14:32

Voor Ajax bleek een klinkende 4-0 zege op Heracles Almelo niet voldoende voor de eerste plaats in de Eredvisie. Concurrent FC Twente won eveneens, met 2-0 van Feyenoord, en heeft met nog één speelronde te gaan één punt voorsprong op de Amsterdammers. "Het is belachelijk wat er is gebeurd."

Veel supporters van Ajax hielden zondagmiddag in de volgepakte ArenA via telefoons en radio's het scoreverloop in Enschede bij. "Het bleef helaas stil", zegt Demy de Zeeuw tegen FCUpdate.nl. "Als ik tijdens onze wedstrijd gejuich had gehoord, was dat een duidelijk teken geweest dat Twente op achterstand was gekomen." Feyenoord kon bij de lijstaanvoerder echter geen vuist maken, waardoor de titel voor Ajax verder uit zicht is geraakt.

Geflikt 

scorebord, 100

scorebord, 100

Door het optreden van Feyenoord kan Vertonghen niet wachten op de bekerfinale tegen de Kuipbewoners. "Ik ben enorm gemotiveerd. Feyenoord is z'n sportieve plicht niet nagekomen. Ik ben blij dat ze nu vijfde staan." De Zeeuw denkt dat de bekerfinale daarnaast nadelig is voor FC Twente. "Ze moeten nu twee weken wachten. Ik blijf liever in het juiste ritme. Wij willen die beker graag winnen. Het is een prijs en bovendien geeft zo'n overwinning vertrouwen."

Doelsaldo

Mocht de formatie van trainer Martin Jol het seizoen toch afsluiten op de tweede plaats, dan weet Stekelenburg waar het fout is gegaan. "We hebben het voor de winterstop laten liggen. Daar zijn te veel punten gemorst. Over onze tweede seizoenshelft kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben inmiddels dertien competitieduels op rij gewonnen. Dat is natuurlijk ongekend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen