Jol: "Wil om te knokken ontbreekt bij Sulejmani"

22 april 2010, 09:39   Bijgewerkt: 22 april 2010, 09:46

Als Ajax dit seizoen één of meerdere prijzen wint, deelt ook de duurste aankoop uit de clubhistorie in de feestvreugde. Maar om nou te zeggen dat Miralem Sulejmani dit seizoen een écht aandeel gehad heeft in het eventuele Amsterdamse succes, nee. De Serviër valt onder coach Martin Jol zelfs vaak buiten de wedstrijdselectie.

Dat heeft vooral te maken met Sulejmani's instelling, zegt Jol in een interview met Dagblad de Pers. "Sulejmani is iemand die altijd moet spelen. Op het moment dat dat niet gebeurt, heeft hij niet de ervaring dat hij moet knokken, is er bij hem niet de wil dat hij sterker moet worden om toch weer in de basis te komen."

Jol mist initiatief bij zijn Servische spits. "Ik geef spelers instrumenten, waarmee ze zichzelf een eigen gezicht moeten geven. Spelers moeten het zelf doen en ik help daarbij, maar ik kan Sulejmani geen gezicht geven als hij dat uit zichzelf niet doet."

Een miskoop noemt hij Sulejmani niet, maar Jol erkent wel dat de speelwijze van Ajax niet bij de jonge aanvaller past. "Hij is gekocht voor de linkerflank, maar is voornamelijk bruikbaar als hij, met zijn snelheid en afwerking, heel dicht bij de goal van de tegenstander speelt. Dezelfde positie die Luis Suarez aan de rechterkant bij ons heeft. Wil je ze dus allebei opstellen, dan moet je met de kerstboom-variant gaan voetballen. Bij sc Heerenveen werkte het wel, omdat hij door Danijel Pranjic in zijn rug werd gesteund, maar wij spelen anders", legt de Haagse coach uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen