Twente blijft ook tegen Heerenveen overeind

Ger
10 april 2010, 20:39   Bijgewerkt: 11 april 2010, 01:02

FC Twente heeft zaterdagavond een nieuwe horde overwonnen in de kampioensrace. De koploper van de Eredivisie won, met enige moeite, thuis van SC Heerenveen: 2-0. Met nog slechts drie duels op het programma lonkt de landstitel nadrukkelijk voor de Enschedese ploeg.

De Friezen waren met een gehavende ploeg op het veld van de Grolsch Veste verschenen. Trainer Jan Everse kon buiten de langdurig geblesseerden ook geen beroep doen op Oussama Assaidi, Michael Dingsdag, Mika Väyrynen en Kristian Bak-Nielsen. De Rotterdammer besloot verrassend om middenvelders Haglund en Viktor Elm als centraal defensief duo op te stellen. In de middenlinie maakte Geert Arend Roorda na bijna een jaar zijn opwachting in de basiself.

Ondanks het matige voetbal kreeg Blaise N'Kufo voor de pauze twee kansen om de score te openen. De ervaren aanvalsleider van de Tukkers toonde zich in beide gevallen geen koele afmaker. Brama had daarnaast pech dat de bal na een volley rakeling langs de paal vloog. Diep in de blessuretijd van de eerste helft mocht de thuisploeg Boschker dankbaar zijn. De sluitpost tikte een geplaatste inzet van Roorda ternauwernood uit de linker benedenhoek.

In het eerste kwartier na de doelwissel was de chemie bij FC Twente vrijwel volledig verdwenen. Heerenveen, dat met hernieuwd enthousiasme uit de kleedkamer was gekomen, verzuimde de koploper echter te pijnigen met een doelpunt. Roy Beerens had bijna succes, maar het schot van de vleugelspeler stuiterde via de onderkant van de lat weer terug in het veld. Daana was FC Twente weer bij de les. Kenneth Perez kreeg al snel een opgelegde kans, maar Timmer stond zijn mannetje.

Ajax en PSV moeten zondag wederom in de achtervolging op de lijstaanvoerder. Beide ploegen kunnen zich inmiddels geen misstap meer veroorloven. De Amsterdammers brengen de achterstand op FC Twente terug tot vier punten als voor eigen publiek van VVV Venlo wordt gewonnen. PSV, dat weer één punt achter Ajax staat, treft thuis Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen