Bayern heeft vertrouwen in behalen landstitel

1 mei 2010, 19:31   Bijgewerkt: 2 mei 2010, 12:33

Alleen een héél groot wonder kan Bayern München nog van de Duitse titel houden. Met nog één wedstrijdronde op het programma heeft de equipe van Louis van Gaal drie punten meer dan nummer twee Schalke 04 en een veel beter doelsaldo: +39 om +22. Bij der Rekordmeister weten ze het dan ook zeker: de titel is aanstaande.

Zaterdagmiddag zette Bayern een reuzenstap naar het eerste kampioenschap sinds 2008 en het 22ste in de clubgeschiedenis. Op eigen terrein versloeg het VfL Bochum met 3-1, terwijl Schalke 04 het thuis niet redde tegen Werder Bremen (0-2).

“We hebben het grootste doel, het winnen van de landstitel, bereikt”, jubelt Van Gaal op de website van Bayern. “Het voetbal dat we in de eerste twintig minuten hebben gespeeld, was ons beste spel dit seizoen in de Allianz Arena.” Door twee doelpunten van Thomas Müller leidde Bayern na de sterke openingsfase al met 2-0. “Daarna was het wachten op de prestatie van Schalke 04.” Die equipe incasseerde een nederlaag en dus kan het landskampioenschap Bayern bijna niet meer ontgaan.

“Deze titel is voor mij erg belangrijk”, loopt Van Gaal op de zaken vooruit. “Er zijn niet veel trainers in Europa die in drie landen kampioen zijn geworden. Bayern is de beste club waar ik ooit heb gewerkt.” Eerder werd de Amsterdamse tacticus kampioen van Nederland (met Ajax en AZ) en was hij met FC Barcelona de beste van Spanje.

Ook Arjen Robben, de laatste maanden steevast één van de uitblinkers bij de brigade uit Beieren, is ervan overtuigd dat Bayern de comfortabele marge op de slotdag niet meer uit handen geeft. “Ik ben heel trots en blij”, aldus de aanvaller uit Bedum. “Tot vandaag was het een geweldig seizoen, maar hadden we nog geen prijs. Nu hebben we die wel te pakken en dat mogen we ook vieren.”

Het naderende kampioenschap kan voor Bayern het begin van een succesvolle serie zijn. Over veertien dagen strijdt het in de bekerfinale tegen Werder Bremen voor de tweede bokaal van het seizoen. Zeven dagen daarna kunnen de Duitsers de treble in de wacht slepen door in de Champions League-finale te winnen van Internazionale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen