Duitsers missen eerste keeper Adler op WK

4 mei 2010, 12:36   Bijgewerkt: 4 mei 2010, 12:43

Opnieuw een tegenslag voor de nationale ploeg van Duitsland. Na middenvelder Simon Rolfes moet ook diens teamgenoot René Adler van Bayer Leverkusen het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika missen. De beoogde eerste doelman van die Mannschaft moet een operatie aan zijn ribbenkast ondergaan.

Adler liep vorige maand een ribblessure op. Hij hoopte dat deze met rust zou genezen, maar heeft ingezien dat een operatie noodzakelijk is. Op de website van voetbalbond DFB noemt hij het 'de moeilijkste beslissing' van zijn leven om zich te laten opereren en het WK te laten schieten. "Maar het was voor mezelf, voor mijn club en de nationale ploeg onverantwoord geweest om naar het WK te gaan. De pijn is zo heftig, dat ik zowel op de training als in de wedstrijd geen topprestatie kan leveren."

Door de afmelding van Adler strijden Manuel Neuer en Tim Wiese nu om de plek onder de Duitse lat. Mogelijk wordt Hans-Jörg Butt van Bayern München of Roman Weidefeller (Borussia Dortmund) als derde keeper bij de groep gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen