Benauwde zege voor Maradona's Argentinië

12 juni 2010, 17:48   Bijgewerkt: 12 juni 2010, 17:57

Heel overtuigend was het allemaal niet, maar het Argentinië van coach Diego Armando Maradona is het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika goed begonnen. Tegen een slordig Nigeria was een vroeg doelpunt van verdediger Gabriel Heinze voor de titelfavoriet voldoende om de drie punten te pakken (1-0).

Argentinië had de zege te danken aan een vliegende start. Al na zes minuten was het raak, toen Heinze een hoekschop van Juan Veron binnen kopte. De verdediger ontsnapte aan de dekking door vanaf de rand van het strafschopgebied in te komen lopen. Dit tot grote vreugde van Maradona, die langs de lijn volledig uit zijn dak ging.

Met Messi, Higuain en Tevez zijn direct de drie aanvallers van Argentinië genoemd. Coach Diego Maradona heeft voorin zo veel kwaliteit tot zijn beschikking, dat hij spelers als Diego Milito en Sergio Aguero op de bank kan houden. Achterin zijn de mogelijkheden een stuk beperkter. Jonas Gutierrez van de Engelse tweedeklasser Newcastle United had een basisplaats als rechtsback en dat was niet uit luxe. Mede omdat hij niet altijd even scherp dekte, kwamen er kansjes voor Nigeria. De grootste was voor Chinedu Obasi, maar hij had iets te veel tijd nodig en schoot voorlangs.

Messi kreeg hierna nog een enorme kans op de 2-0, invaller Kalu Uche had de gelijkmaker op zijn schoen. Goals vielen er echter niet meer, waardoor Argentinië in ieder geval schadevrij door de eerste wedstrijd gekomen is. Dat leidde tot enorme euforie bij Maradona en de Argentijnse spelers, maar de coach heeft nog genoeg werk voor de boeg om van dit team echt een WK-favoriet te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen